Ramai yang masih tak kenal siapa Nabi kita.

Dari kecil kita belajar tentang sirah Nabi SAW, tapi tak pernah terfikir nak praktikkan cara hidup Nabi SAW dalam hidup seharian. Yang kita tahu, Nabi ajar kita macam mana nak solat, nak puasa..

Padahal, Nabi SAW ni...

Idola sepanjang zaman...

Bapa mithali…
Suami romantik…
Sahabat paling dipercayai…
dan banyak lagi.

Buktikan cinta kita pada Baginda.

Praktikkan gaya hidup Baginda.

Agar tercapai impian kita semua untuk bersama Baginda di akhirat kelak. Amiin.

”Katakanlah: “Jika kamu (benar-benar) cinta pada Allah, IKUTILAH AKU nescaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu.”

(Surah Ali Imran: 31)

Dah lafaz syahadah lepas baca buku ni...

Sangat terkesan, rasa nak improve diri...

2560px-TV3_(Malaysia)

Buku Muhammad SAW: Insan Paling Sempurna dalam siri Borak Kopitiam, TV3

Alhamdulillah, ketika buku ni baru sahaja dilancarkan tahun lepas, TV3 ada jemput penulis untuk sedikit sesi borak berkenaan buku ini, kerana sambutan yang menggalakkan, 9,000 naskah terjual dalam masa 20 hari sahaja sejak siap dicetak.

Antara fakta WAJIB diketahui semua yang mengaku cinta Rasulullah SAW:

Baginda Menangis

Sering kita dengar orang larang menangis ketika berlaku kematian, tapi nampaknya Baginda SAW pun menangis ketika kematian insan tercinta. (ms 133 - 135)

Hubungan dengan Sahabat

Rasulullah bersama Sahabat seperti seorang bapa bersama anaknya, sentiasa memikirkan kebajikan, kebahagiaan, kesedihan, berkongsi masalah.

Memuliakan Wanita

Baginda adalah orang yang paling baik hubunggannya dengan isteri. Bukti Islam dan Nabi SAW sangat memuliakan wanita. Suami WAJIB kena baca bab ni. Isteri elok benar beli dan hadiah buku ni pada suami.

Hormat Kanak-kanak

Ramai Sahabat Nabi yang muda terkenang saat manis bersama Baginda sehingga akhir hayat. Manis! Ye sangat manis!

Apa komen pensyarah universiti tentang buku ni?

Lebih 30,000 naskah sudah terjual!

3 buku SANGAT penting untuk dibaca...

Judul: Muhammad SAW: Insan Paling Sempurna Pernah Dilahirkan
Penulis:
 Dr. Kamilin Jamilin
ISBN: 978-967-17074-7-0
Muka Surat: 223m/s

Judul: Ummahat Al-Mu’minin: Mengenali Para Isteri Rasulullah ﷺ
Penulis: Prof. Madya Dr. Muhamad Rozaimi bin Ramle
ISBN: 978-967-1910-0-9
Muka Surat: 204 m/s (Soft Cover)

Judul: Ciri-ciri Pencinta Nabi
Penulis: Dr. Fadhl Ilahi Zahir
ISBN: 978-967-15544-7-0
Muka Surat: 110 m/s

Saiz Font mesra pembaca

Menggunakan font saiz 12. dan spacing yang sesuai dan mesra pembaca muda mahupun tua.

Mudah dibawa ke mana-mana

Buku saiz half-letter, dan mudah diusung ke mana sahaja, dalam kenderaan, dalam kapal terbang, dalam keretapi.

Bahasa Melayu

Penulisan menggunakan bahasa Melayu moden, mudah faham dan mudah hayati, sesuai dengan setiap golongan masyarakat.

Sekali baca, nak ulang lagi

Ada yang sampai mengulang 5-6 kali sebab tak puas nak kenal Nabi kita, Muhammad SAW.

Penulis merupakan barisan pakar dalam bidang hadis

Jom baca sikit tentang penulis tiga-tiga buku ni, dua orang Ahli Majlis Fatwa di Malaysia dan seorang lagi pensyarah di Universiti di Riyadh, Arab Saudi.

Dr. Kamilin Jamilin

- Ahli Majlis Fatwa Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur & Perlis
- Bekas Pensyarah Kanan, Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
- Pengasas & Penasihat, Akademi Al Khayr dan Home Tahfiz DKJ
- Pakar dalam bidang hadis, PhD di USIM
- Ustaz jemputan di saluran ASTRO, TV3, TV1, TV AL HIJRAH

Prof. Madya Dr. Rozaimi Ramle

- Ahli Majlis Fatwa Perlis
- Ketua Jabatan di Jabatan Pengajian Islam, Fakulti Sains Kemanusiaan, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)
- Pakar dalam bidang hadis, PhD di University of Jordan.
- Ustaz jemputan di saluran ASTRO, TV3

Dr. Fadhl Ilahi Zahir

- Pensyarah di Fakulti Dakwah, Jam'iyah Al-Imam, Riyadh
- Menamatkan PhD di Jam'iyah Al-Imam Muhammad ibn Su'ud, Riyadh

Untuk mereka yang betul-betul nak kenal & nak ikut Nabi Muhammad SAW...

Anda sangat beruntung, mudah-mudahan Allah kumpulkan anda bersama orang yang anda cintai di akhirat nanti, langkah pertama anda membaca buku ini membantu anda step-by-step macam mana nak praktikkan cara hidup Nabi dalam kehidupan seharian kita.

Istimewa untuk anda hari ni, KARYA PIS nak bagi pembeli pakej B FREE GIFT buku dan kurma ajwa Madinah bernilai RM100 hari ini,

11 August 2022

Pakej A (1 set) RM116 RM100

Pakej B (2 set)
RM322 RM200

Testimoni Pembaca

KARYA PIS SDN. BHD. (1193107-U)
No. 31, Jalan Seri Pagi 1, Pusat Perniagaan Seri Pagi Sg. Choh, 48200 Serendah, Selangor
Tel: 03-60920786 | 017-6733432
E-mel: sabri@karyapis.com

Click here for: Terms & Conditions |  Privacy Policy | Refund Policy | Contact Us

LogoPiS-400x200